Van VOF of eenmanszaak naar BV of Stichting in de zorg

Totale begeleiding van A tot Z

Als u in de zorg actief bent als een eenmanszaak of een VOF is er veel voor te zeggen om na te denken om toch als rechtspersoon verder te gaan, bijvoorbeeld in een B.V. of Stichting.

Boekhouders en administratiekantoren kijken vooral naar het fiscale aspect van een dergelijke overgang. Het is echter veel belangrijker om in de zorg te kijken naar het totale plaatje. Het risico van de VOF of eenmanszaak is dat u persoonlijk aansprakelijk kunt worden gesteld, door cliënten maar ook door gemeente, zorgverzekeraar of zorgkantoor.

Bovendien biedt de BV of stichting veel meer toekomstperspectief in de zorg, bijvoorbeeld bij het meedoen aan de aanbestedingen.

Om deze stap te zetten komt er nog wel wat bij kijken. De Zorg Zaken Groep heeft reeds een groot aantal aanbieders begeleid en ondersteund in dit traject. We beschikken over modellen en kunnen u adviseren over de juiste stappen.

 

Vijf stappen

De stappen die we zetten zijn de volgende:

 1. Keuze
  Welke zorg biedt u aan? Levert u zorg in natura of alleen ongecontracteerde zorg? Hoe ziet u de toekomst van uw zorgorganisatie?  Wilt u een winst beogende of juist niet? Heeft u medewerkers in dienst? Beschikt u over een eigen pand? Doet u het alleen of werkt u samen met een of meer partners en niet in de laatste plaats wat u zelf belangrijk vindt. Tal van vragen die eerst beantwoord moeten worden om tot een goede keuze te komen van de rechtsvorm.Onze rol is de juiste vragen te stellen en de mogelijkheden met de voor- en nadelen in beeld brengen. Dit leidt tot een advies dat het beste past bij uw persoon, de huidige situatie en de toekomst van de zorgorganisatie.
 2. Oprichten
  Welke keuze er ook gemaakt is we zullen de BV, stichting of meerdere BV ’s oprichten bij onze vaste notaris. Mogelijk is een WTZi toelating nodig, in dat geval zorgen we gegarandeerd dat  de statuten aan de eisen voldoen. Wordt de eenmanszaak of VOF ingebracht in de nieuwe rechtspersoon doen we dit in overleg met uw boekhouder of administratiekantoor. Ook is het mogelijk dat dit door ons wordt gedaan.
 1. Omzetten
  Als de BV of Stichting is opgericht worden alle contracten omgezet. Met u inventariseren we de contracten die u heeft en zorgen we voor de omzetting.
 2. Inrichten
  De Stichting of BV moet dan verder naar de eisen van de zorgwetgeving worden ingericht. Bijvoorbeeld een Raad van Commissarissen (of een Raad van Toezicht), een cliëntenraad, bestuursafspraken, conflictregelingen en dergelijke. We hebben modellen en maken deze naar uw wens op maat.
 1. Begeleiden
  Mocht het nodig of wenselijk zijn kunnen we de nieuwe situatie ook helemaal verder begeleiden. Hoe werkt het bestuur samen met de toezichthouder, een informatieprotocol en dergelijke. Echt de opstart van de nieuwe rechtspersoon. Dit alles met het doel voor ogen dat u zelfstandig verder kunt gaan.

 

Waarom Zorg Zaken Groep

Waarom u het beste voor de begeleiding van Zorg Zaken Groep kunt kiezen als u overweegt om de eenmanszaak of VOF wilt omzetten naar een BV of Stichting:

 • Veel kennis op het gebied van de verplichtingen in de zorg.
 • Veel ervaring met het omzetten naar een rechtspersoon.
 • Heeft alles in huis, tal van modellen.
 • U bepaalt zelf wat er gebeurt en van welke diensten u gebruik wenst te maken.
 • Niet alleen de regels, maar er ook zelfstandig mee leren werken.
 • All-in benadering met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

 

Dit alles onder het motto: ‘U de zorg, wij de zaken’, werken wij graag voor de integere zorgaanbieder!

 

Voor meer informatie mail naar Wim Wickering, w.wickering@zorgzakengroep.nl of bel 053-4345490.