De top 10 meest gestelde vragen door fysiotherapeuten

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen door fysiotherapeuten. Wellicht staat uw vraag er ook tussen. Misschien wilt u een andere vraag aan ons stellen of meer informatie ontvangen. Neemt u gerust contact met ons op.

     053 - 43 45 490

     info@zorgzakengroep.nl

 1. Hoe krijgen we de verslaglegging op orde?

Dit is een vraag die elke fysiotherapeut stelt. Speciaal hiervoor hebben wij een door de KNGF geaccrediteerde opleiding ontwikkeld. Wanneer u deze opleiding volgt in combinatie met de terugkomdag (1 dagdeel), ontvangt u 11 accreditatiepunten. Onze docente heeft jarenlange ervaring als fysiotherapeute en werkt als auditor. Zij kent de klappen van de zweep. Tijdens deze opleiding worden uw eigen dossiers nagekeken en behandeld door de docente. U ontvangt uitleg hoe u richtlijn verslaglegging kunt toepassen in uw praktijk. Er wordt aandacht geschonken aan het SMART formuleren van doelstellingen. Kortom: binnen no-time heeft u de verslaglegging en alle dossiers op orde!

 

 1. Is het mogelijk om onze dossiers te beoordelen voordat de auditor dat doet? Ik wil graag weten hoe wij ervoor staan.

Zorg Zaken Groep kan uw dossiers beoordelen en u feedback geven. U kunt dossiers in PDF aanleveren via e-mail. Uw dossiers worden nagekeken aan de hand van de audit criteria en u ontvangt feedback en opmerkingen. Hierdoor weet u of u de dossiertoets kunt doorstaan en wat de (eventuele) verbeterpunten zijn. U ontvangt een uitgebreid rapport met tips, opmerkingen, aanbevelingen en adviezen.

 

 1. Het schrijven van motivational papers is lastig. Hoe moet ik dit aanpakken?

Het schrijven is inderdaad lastig en kost veel tijd. U moet immers voor elke zorgverzekeraar een aparte paper schrijven. Wij kunnen u deze zorg uit handen nemen. De motivational papers voldoen aan de audit eisen en worden voorzien van een passende lay-out. Uiteraard zijn de papers ook toepasbaar in de praktijk.

 

 1. Wat zijn de audit eisen voor de Plus Praktijk status?

Om deze felbegeerde status te behalen, moet uw praktijk voldoen aan diverse eisen. Hieronder staan de HCA audit eisen weergegeven:

 1. Schrijven van motivational papers voor elke zorgverzekeraar;
 2. Alle fysiotherapeuten moeten ingeschreven zijn in het CKR van het KNGF;
 3. Opstellen van reglementen & protocollen;
 4. Invoeren van een interne klachtenprocedure;
 5. De praktijk moet voldoen aan alle wet- en regelgeving;
 6. Opstellen van een kwaliteitsjaarverslag & beleidsplan;
 7. De praktijk moet werken volgens de KNGF richtlijnen;
 8. Methodisch handelen.

 

 1. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de praktijk voldoet aan alle audit eisen?

Onze adviseurs, docenten en coaches kunnen u begeleiden tijdens het gehele proces naar de status van Plus Praktijk. Ook is het mogelijk om ondersteuning te bieden voor één of meerdere audit eisen. Vul ons aanmeldformulier in en wij nemen contact met u op voor een persoonlijk advies.

 

 1. Ik heb een kwaliteitssysteem nodig. Waar moet ik mee beginnen?

Het invoeren van een kwaliteitssysteem kan veel tijd en geld kosten. Wij hebben een kwaliteitssysteem ontwikkeld dat makkelijk in gebruik is, weinig tijd kost en niet te duur is. Het is een online tool in een beveiligde omgeving, waarvan dagelijks een update wordt gemaakt. Hier worden uw vergadernotulen, protocollen, kwaliteitshandboek, formulieren en enquêtes opgeslagen, bijgewerkt en gedeeld. De directie en medewerkers hebben elk een eigen gedeelte. Zo kunnen de medewerkers bijvoorbeeld niet bij de beoordelingsformulieren, maar kunnen ze wel een klacht of melding eenvoudig doorgeven.

Meer informatie vindt u op www.kwintra.nl of  mail naar info@kwintra.nl

 

 1. Kan ik hulp krijgen bij het opstellen van een beleidsplan?

Uiteraard kunnen wij u hierbij ondersteunen. Het beleidsplan wordt opgesteld volgens de audit eisen. Wij formuleren uw doelstellingen SMART en zetten uiteen hoe u deze gaat behalen.

 

 1. Hoe kan ik weten aan welke eisen mijn praktijk al voldoet?

Met onze Quick Scan kijken wij naar uw praktijk en de audit eisen. Uw praktijk wordt dan doorgelicht. Wij kijken waar u al aan voldoet en aan welke audit eisen u nog aandacht moet geven.

 

 1. Ik heb een slecht functionerende medewerker en ik wil graag wat advies.

U kunt ons met een gerust hart bellen. U kunt bij ons terecht met al uw vragen. Misschien wilt u even zeker weten of er actie ondernomen moet worden. Wij kijken ook met u mee naar uw eigen oplossing. Bij ons hoeft u geen abonnement af te sluiten. Wij geven vooraf aan wat de eventuele kosten zijn.

 

 1. Het verbeteren van de samenwerking van mijn team vind ik erg belangrijk. Hoe pak ik dit aan?

Tegenwoordig wordt er veel gevraagd naar kwaliteit. Kwaliteit die begint met een goede samenwerking van uw team. Een goede samenwerking en goede resultaten gaan hand in hand. Onze adviseurs ondersteunen u hierbij. Wij kijken wat werkt in uw praktijk en op basis daarvan stellen wij een plan van aanpak op.

 

<< terug naar Fysiotherapie