Materiële controle

Materiële controle door zorgverzekeraar, zorgkantoor of gemeente

Op grond van de wet zijn zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten verplicht om materiële controles uit te voeren. Gecontroleerd wordt dan of de zorg doelmatig is geleverd en gedeclareerd. De financiers mogen vragen stellen, maar de zorgaanbieder moet zich ervan bewust zijn dat de AVG in volle omvang van toepassing is, dat wil zeggen dat lang niet altijd de persoonsgegevens verstrekt mogen worden.

De laatste tijd merken wij dat de gemeenten en de verzekeraars erg kritisch zijn in hun controles en niet altijd even redelijk zijn en soms ook in strijd met de wet handelen.

De consequenties van een materiële controle kunnen heel groot zijn; ontbinding van de overeenkomst en soms grote sommen geld die terugbetaald moeten worden.

Het is daarom van belang dat u zich laat bijstaan door een juridisch specialist voordat u antwoord geeft aan zorgverzekeraar, zorgkantoor of gemeente. Wilt u ondersteuning neemt u dan contact met ons op.

 

 

Wellicht ook interessant voor u

 

[mp_row_inner bg_video_youtube_repeat="true" bg_video_youtube_mute="true" bg_video_repeat="true" bg_video_mute="true"] [mp_span_inner col="4"] [mp_text]

Digitaal Handboek Zorg

Hét antwoord op de vraag:
"Hoe bent en blijft u op de hoogte van de wet- en regelgeving?"

Alle regels voor de zorgaanbieder in duidelijke taal verwoord.

Welke regels zijn van toepassing op de instelling, hoe kan aan de regels worden voldaan en wat kan er gebeuren als de zorgaanbieder zich niet aan de regels houdt.

Lees meer

[/mp_text] [/mp_span_inner] [mp_span_inner col="4"] [mp_text]

Quintra, het systeem voor kwaliteit in de zorg

Ontdek het gemak van het Quintra. Dit online systeem biedt alles wat de zorgpraktijk of instelling nodig heeft ter ondersteuning van de eigen kwaliteitseisen. HKZ, ISO, Prezo of welk keurmerk ook, het maakt niet uit. Documenten, protocollen, enquêtes, de online melden functie worden op maat geleverd op basis van tal van modellen. De kosten zijn laag en de opbrengsten hoog.

Lees meer

[/mp_text] [/mp_span_inner] [mp_span_inner col="4"] [mp_text] [/mp_text] [/mp_span_inner] [/mp_row_inner]