Opleidingen

Handboek Wet zorg en dwang

Digitaal Handboek Zorg

Opleidingen en workshops

Onze ervaring is dat veel zorgorganisaties worstelen met de juridische zaken in hun bedrijfsvoering. Toch is het erg belangrijk dat deze zaken op orde zijn en dat u voldoet (en blijft voldoen) aan de wet- en regelgeving. Zeker als het gaat om zaken waar de Inspectie streng op toeziet.
De juristen van de Zorg Zaken Groep ondersteunen zorgaanbieders op juridisch gebied. We hebben echter ook opleidingen  en workshops in eigen beheer ontwikkeld. Deze zijn op onze locatie of kunnen in company, op maat, worden  gegeven. Hieronder vindt u onze opleidingen.
De tevredenheid van de deelnemers aan onze opleidingen en workshops is hoog, een gemiddeld cijfer van 8,7!
Deze hoge score is vooral gebaseerd op de toegankelijke manier van doceren, we leggen in normale mensentaal de materie uit. Daarnaast zoeken we altijd de verbinding naar de zorgaanbieder en de toepasbaarheid voor de deelnemer.

 

Workshop Wet zorg en dwang

De onvrijwillige zorg is per 1 januari 2020 geregeld in de Wet zorg en dwang. In de workshop wordt uitgebreid ingegaan op de verplichtingen, het stappenplan, procedures, en de do's en dont's van deze nieuwe wet. Lees verder.

Workshop Aanbesteden in de Wlz (Wet langdurige zorg)

In deze workshop geven we uitleg over de Wlz en de aanbesteding. Wat zijn de eisen, waar moet u op letten, hoe kan de zorginstelling aan de eisen voldoen. U ontvangt tips, praktische ondersteuning en een handig naslagwerk om de aanbesteding ter hand te kunnen nemen. Lees verder.

Workshop Arbeidsrecht en ZZP-er

De nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) heeft grote gevolgen voor de zorgaanbieder. Belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de do’s and dont’s en ook het werken met ZZP-ers kent valkuilen. De workshop is gericht op de uitleg van de wet- en regelgeving en de omgang van de zorgaanbieder als werkgever met het nieuwe arbeidsrecht. Lees verder.

Opleiding gezondheidsrecht

In deze tweedaagse opleiding worden de cursisten geïnformeerd over alle belangrijke aspecten van de wet- en regelgeving voor de zorgaanbieder. U weet waar u aan moet voldoen en wat de eisen zijn. U ontvangt daarnaast een handig naslagwerk met een overzicht van alle relevante wetgeving. Lees verder.

In Company workshop op maat

Onze opleidingen en workshops zijn zeer geschikt voor een in company opleiding. Met u stellen we vast hoe en wat we aan de orde gaan stellen. Maatwerk, voor het hoogste resultaat. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.