Opleiding gezondheidsrecht

Handboek Wet zorg en dwang

Digitaal Handboek Zorg

Opleidingen voor de zorgaanbieder

 

ALGEMEEN

Het gezondheidsrecht is veelomvattend. We hebben deze opleidingen gemaakt, omdat de zorgaanbieders goed geïnformeerd moeten zijn over de verplichtingen die volgen uit het gezondheidsrecht.
Onze universitair docent en juridisch adviseurs van vele zorgaanbieders zijn prima in staat het gezondheidsrecht op een toegankelijke manier uit te leggen. Onderstaande opleidingen geven een goed overzicht van alle gezondheidsrechtelijke wet- en regelgeving, maar ook de nieuwe en komende wetgeving.

INHOUD opleidingen

De opleidingen zijn gericht op de uitleg van de wet- en regelgeving ten behoeve van de zorgaanbieders. De indeling van iedere module is als volgt: wat regelt de wet, hoe kun je aan de wet voldoen en wat (kunnen) de gevolgen zijn als je je niet aan de wet houdt.

We hebben het Gezondheidsrecht opgedeeld in vier modules:

 

Onze opleidingen kenmerken zich door de theorie van de regels zoveel mogelijk naar de praktijk van de zorgaanbieder te vertalen.
Aan het eind van iedere module bent u op de hoogte van de wet- en regelgeving voor de zorgaanbieder en de ontwikkelingen die onlangs geweest zijn en veranderingen die ook nog gaan komen.

VOOR WIE BESTEMD

Deze opleiding is bestemd voor bestuurders, leidinggevenden, stafmedewerkers, toezichthouders en cliëntenraadsleden van zorgaanbieders.

OVER DE DOCENTEN

De cursussen zullen worden verzorgd door mr Wim Wickering. Wim is een ervaren opleider en weet de juridische kennis op een toegankelijke manier over te brengen.

DUUR

Iedere module zal digitaal via ZOOM worden aangeboden en één dagdeel (3,5 à 4 uur) duren.

Onze ervaring is dat naast de inhoud ook de onderlinge interactie tussen de deelnemers als bijzonder waardevol wordt beoordeeld.

DATA

De modules worden aangeboden op de volgende dagen:

Kwaliteit en veiligheid

 • donderdag 20 januari 2022
  13.00 tot 17.00 uur, of
 • dinsdag 25 januari 2022
  9.00 tot 13.00 uur

Structuur en financiering

 • donderdag 17 februari 2022
  13.00 tot 17.00 uur, of
 • dinsdag 22 februari 2022
  9.00 tot 13.00 uur

Patiënten en cliënten

 • donderdag 17 maart 2022
  13.00 tot 17.00 uur, of
 • dinsdag 22 maart 2022
  9.00 tot 13.00 uur

Bedrijfsvoering

 • donderdag 21 april 2022
  13.00 tot 17.00 uur, of
 • dinsdag 26 april 2022
  9.00 tot 13.00 uur

 

Regelmatig komen er nieuwe dagen beschikbaar, schrijf u in voor onze nieuwsbrief dan blijft u op de hoogte!


CURSUSPRIJS

Per module € 275,-- exclusief BTW.
Indien u alle vier de modules afneemt ontvangt u gratis een papieren exemplaar van ons Handboek Zorgaanbieder 2021 à € 165,-.

IN COMPANY

Deze opleiding is ook uitermate geschikt voor in company en dus op maat van uw organisatie. Neemt u hiervoor contact op met ons. Dit kan ook via het aanmeldingsformulier.

VOORWAARDEN

Door opgave via het aanmeldingsformulier gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden zoals die op al onze overeenkomsten van toepassing is.
Na aanmelding ontvangt u een factuur die vóór de cursusdatum voldaan moet zijn. Bij eventuele verhindering kunt u een vervanger aanwijzen.
Zorg Zaken Groep heeft het recht de opleiding te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen. U ontvangt dan het reeds betaalde cursusgeld retour.

AANMELDEN / VRAGEN

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldingsformulier of door contact op te nemen met ons op telefoonnummer 053 - 4345490. Ook beantwoorden we graag uw eventuele vragen.

Indien u zich voor meerdere modules wenst aan te melden verzoeken wij u dit op het aanmeldformulier bij 'Opmerkingen' aan te geven. Dan nemen wij op korte termijn contact met u op.

  Selecteer uw gewenste datum / informatie over:

  Aanhef
  Dhr.Mw.

  Voornaam *

  Voorletters *

  Tussenvoegsel

  Achternaam *

  Titel

  Organisatie *

  Functie *

  Telefoon *

  E-mailadres *

  Vragen en/of opmerkingen of opgave van meerdere modules