Wij onderzoeken kosteloos met u welke digitale mogelijkheden u kunt implementeren in uw organisatie
Als ondernemer in de zorg weet u dat u ‘iets’ moet met innovatie en digitale mogelijkheden binnen uw onderneming. Iedereen heeft het er immers over. We zien het ook terugkomen in de eisen voor aanbestedingen bij gemeenten, zorgkantoren en zorgverzekeraars. En met het oog op de toekomst, waarin de zorgvraag groter wordt en het lastig is om voldoende personeel te vinden, is het belangrijk voorbereid te zijn en gebruik te maken van digitale mogelijkheden.
Maar wat kunt u doen, wat past bij u en uw organisatie? Hoe vindt u de tijd en aandacht om dit goed te onderzoeken? Dat probleem speelt bij veel zorgondernemers en daarom heeft de overheid een subsidiemogelijkheid in het leven geroepen, de STOZ.
Welke mogelijkheid biedt deze subsidieregeling u?
STOZ staat voor Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg. Deze subsidie is gericht op verschillende fases die horen bij het anders organiseren van zorg via de inzet van digitale of hybride processen.
Wilt u onderzoeken hoe digitalisering past binnen uw organisatie? Of welke processen daarmee verbeterd kunnen worden? En wilt u dus eerst een strategie en implementatieplan voor de inzet van digitale of hybride processen in de zorg ontwikkelen? Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen voor een bedrag van maximaal € 25.000.
Dit betekent dat u subsidie kunt krijgen voor de uren van uzelf, uw medewerkers en externe ondersteuning, zodat u tijd kunt vrijmaken om een toekomstgerichte strategie te ontwikkelen. U kunt dus die strategie ontwikkelen, zonder dat het u direct (veel) geld kost.
Subsidie aanvragen, hoe en wanneer?
Aanvragen voor deze subsidie kunnen op dit moment worden ingediend. Deze mogelijkheid staat open tot 20 december 2024. Om de subsidie aan te vragen moet u een (beknopt) activiteitenplan opstellen waarin u aangeeft hoe u tot een strategie voor digitale of hybride zorg wilt komen. Daarnaast is een de-minimisverklaring nodig om aan te geven dat uw organisatie nog ruimte heeft voor financiering binnen de de-minimisvrijstelling. Dit is een regeling waarbinnen de overheid geld beschikbaar kan stellen, zonder dat dit als staatssteun wordt aangemerkt.
Onze ondersteuning
Wij begrijpen dat het aanvragen van deze subsidie en de daadwerkelijke ontwikkelen van uw strategie en implementatieplan voor de inzet van digitale of hybride processen in de zorg ingewikkeld is. Wij helpen u hier graag bij. Samen zullen we de aanvraag indienen en als die wordt toegekend, gaan we samen aan de slag met het ontwikkelen van uw strategie en implementatieplan. Onze kosten voor het ondersteunen bij de aanvraag, brengen we alleen in rekening als de subsidie wordt toegekend. En onze kosten voor het ontwikkelen van uw strategie en implementatieplan maken onderdeel uit van de subsidie, evenals de kosten voor u en betrokken medewerkers. Kortom, alle reden om nu een start te maken dus!
Meer informatie over de STOZ
Het doel van de STOZ is (uiteindelijk) het besparen en verlichten van het werk van zorgmedewerkers. Daarnaast is het gericht op het langer thuis kunnen blijven wonen van mensen met een (groot risico op) chronische ziekte of beperking met gelijkblijvende of verminderde inzet van zorgmedewerkers.
Dit moet dan worden bereikt door het toepassen van digitale of hybride (deels digitale) processen zodat:
– meer mensen geholpen kunnen worden met minder of hetzelfde aantal medewerkers,
– de kwaliteit van leven verbetert van mensen met een (groot risico op) chronische ziekte of beperking;
– een betere kwaliteit van dienstverlening kan worden geleverd met minder werkdruk en meer voldoening.
Webinar
Meer weten? Schrijf u in voor ons webinar op 19 september van 12.30 uur tot 13.00 uur