Wet- en regelgeving 2

Weet u welke registraties wettelijk verplicht zijn?
In ons overzicht leest u precies welke registraties wettelijk verplicht zijn. Bovendien denken wij graag met u mee over welke onnodige registraties in uw zorginstelling kunnen worden aangepakt.  

 

Zorgaanbieders en zorgmedewerkers zijn steeds langer bezig met het invullen van alle checklists en formulieren. Veel van deze registraties volgen niet uit de wet, maar worden door andere partijen verplicht gesteld. Hierdoor hebben zorgmedewerkers minder tijd voor hun cliënten. Zorg Zaken Groep en Vilans vinden dat dit anders kan en hebben daarom verschillende overzichten van de wettelijke verplichte registraties voor begeleiders en zorgmedewerkers.

 

Overzicht van wettelijk verplichte registraties voor zorgmedewerkers in de langdurige intramurale ouderenzorg

In dit overzicht leest u precies welke registraties wettelijk verplicht zijn, zodat u zelf kan beoordelen welke onnodige registraties in uw zorginstelling kunnen worden aangepakt. Ook worden een aantal hardnekkige fabels en misverstanden rondom registraties in de zorg genoemd.

Het overzicht leest u hier of bekijk de webinar.

Doel 

Wij roepen zorgaanbieders op zelf te onderzoeken welke registraties in hun zorginstelling overbodig zijn en deze samen met de teams op te ruimen. Uiteindelijk komt de zorg dan terug waar hij hoort: bij de cliënt.

Blog

Onze jurist Linsey Schaftenaar heeft naar aanleiding van dit overzicht op de website van  Vilans een blog geschreven, waarin zij vertelt waar zij tijdens het schrijven van het overzicht tegenaan liep.

Overzicht van wettelijk verplichte registraties voor begeleiders werkzaam in de gehandicaptenzorg binnen de Wlz

In 2015 hebben Zorg Zaken Groep en Vilans het overzicht ‘Wettelijk verplichte registraties voor zorgmedewerkers in de langdurige intramurale ouderenzorg’ uitgebracht. Dit overzicht werd door zorgmedewerkers zo positief ontvangen dat Vilans en de Zorg Zaken Groep hebben besloten om ook een overzicht van wettelijk verplichte registraties voor de gehandicaptenzorg uit te brengen: ‘Overzicht van wettelijk verplichte registraties voor begeleiders werkzaam in de gehandicaptenzorg binnen de Wlz’. Dit overzicht wordt naar verwachting in januari 2017 uitgebracht. We houden u op de hoogte!

[/mp_row]

 

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over het overzicht wettelijk verplichte registraties V&V?
Neem vrijblijvend contact op met onze juristen en adviseurs van Zorg Zaken Groep.

     053 - 43 45 490

     info@zorgzakengroep.nl

 

Direct een afspraak maken voor een gesprek?
Onze juristen en adviseurs van Zorg Zaken Groep zijn u graag van dienst.

Contactformulier